2015高考英语一轮选修八Unit2复习题(附答案)

petition, Lola didn't fall __12__ the beam.In fact, she got an 8.1 out of 10―her highest score yet.
Lola doesn't want to be __13__ differently from the other girls on her team.At competitions, the judges don't know about her vision __14__.She doesn't tell them, because she doesn't think they need to know.Her mom is amazed by her __15__ attitude.
Lola never thinks about __16__.She is presently at level 7 while the highest is level 10 in gymnastics.Her __17__ is to reach level 9.She says she wants to be a gymnastics coach to pass down what she's learned to other kids __18__ she grows up.
Lola is__19__of all her hard work and success.She says it's helped her overcome problems in her life outside gymnastics too.Her __20__ for others is “just believe in yourself”.
【解题导语】 在狭窄的平衡木上跳跃就不容易了,然而Lole Walter,一个十三岁的体操运动员,在这方面却是一名能手。
                   

1.A.runs B.teaches C.trains D.dances
答案 C [为了使技能精益求精,Lola每天“训练”四个小时。]
2.A.since B.unless C.after D.though
答案 A [上文提到她在三月份锦标赛获胜,这尤其让人敬佩,“由于”她天生眼部残疾。]
3.A.tell B.guess C.assume D.predict
答案 A [由于Lola经常看东西重影,所以难以“判断”出东西有多远。]
4.A.suspected B.remembered
C.imagined D.noticed
答案 B [妈妈“注意到”尽管Lola看东西效果不好,但她不害怕,因此Lola三岁时,妈妈给她报名学体操。]
5.A.deeply B.well C.ahead D.closely
答案 B [见上题解析。]
6.A.task B.sport C.event D.show
答案 B [Lola立刻喜欢上了这项“运动”并且体操成了她的最爱。]
7.A.boring B.enjoyable
C.difficult D.satisfactory
答案 C [对于失明的Lola来说,学习体操对她来说更“难”。]
8.A.talent B.quality C.nature D.condition
答案 D [她从不放弃,她不让自己的“身体状况”阻止做她想做的任何事情。]
9.A.doubt B.advantage
C.challenge D.progress
答案 C [下文提到因为她有双影像,经常看见两个平衡木,所以她最大的“难题(挑战)”是平衡木。]
10.A.examine B.express
C.open D.trust
答案 D [上文说Lola必须靠触觉来帮助自己,所以必须“相信”自己的大脑。]
11.A.fearful B.harmful
C.unfair D.inconvenient
答案 A [因为平衡木只有四英寸宽,对任何人来说这是最吓人的。]
12.A.to B.on C.off D.against
答案 C [下文Lola获胜,知她没有从平衡木上掉下来。]
13.A.greeted B.treated
C.served D.paid
答案 B [Lola不想被别人不同“对待”。treat“对待”。]
14.A.pains B.stresses
C.injuries D.problems
答案 D [在比赛过程中裁判不知道她的视觉“问题”。]
15.A.positive B.friendly
C.flexible D.cautious
答案 A [Lola认为裁判不需要知道自己的现状,妈妈对女儿的“积极”态度而惊奇。]
16.A.defending B.quitting
C.winning D.bargaining
答案 B [下文说她的目标是达到level 9,所以她从来没想过“放弃”。]
17.A.standard B.range
C.view D.goal
答案 D [见上题解析。]
18.A.until B.as C.when D.before
答案 C [长大后她想成为一名体操教练并把所学的传递给其他孩子。]
19.A.proud B.tired
C.ashamed D.confident
答案 A [Lola以她的努力和成功为自豪。]
20.A.plan B.advice
C.reward D.responsibility
答案 B [“相信自己”是她给别人的建议。]
Ⅲ.阅读理解
体裁:
记叙文话题 :
工作压力词数:364难度:
★★★建议用时:
7分钟
Does Fame Drive You Crazy?
(2013•北京卷C)Although being famous might sound like a dream come true,today's stars,feeling like zoo animals,face pressures that few of us can imagine.They are at the center of much of the world's attention.Paparazzi(狗仔队)camp outside their homes,cameras ready.Tabloids(小报)publish thrilling stories about their personal lives.Just imagine not being able to do anything without being photographed or interrupted for a signature!
According to psychologist Christina Villarreal,ce⊥lebrities―famous people―worry constantly about their public appearance.Eventually,they start to lose track of who they really are,seeing themselves the way their fans imagine them,not as the people they were before everyone knew their names.“Over time,”Villarreal says,“they feel separated and alone”.
The phenomenon of tracking celebrities has been around for ages.In the 4th century B.C.,painters followed Alexander the Great into battle,hoping to picture his victories for his admirers.When Charles Dickens visited America in the 19th century,his sold⊥out readings attracted thousands of fans,leading him to complain(抱怨)about his lack of privacy.Tabloids of the 1920s and 1930s ran articles about film⊥stars in much the same way that modern tabloids and websites do.
Being a public figure today,however,is a lot more difficult than it used to be.Superstars cannot move about withou t worrying about photographers with modern cam⊥eras.When they say something silly or do something ridiculous,there is always the Internet to spread the news in minutes and keep their “story” alive forever.
If fame is so troublesome,why aren't all celebrities running away from it?The answer is there are still ways to deal with it.Some stars stay calm by surrounding themselves with trusted friends and family or by escaping to remote places away from big cities.They focus not on how famous they are but on what they love to do or whatever made them famous in the first place.
Sometimes a few celebrities can get a little justice.Still,even stars who enjoy full justice often complain about how hard their lives are.They are tired of being famous already.
【解题导语】 尽管成名听起来就像梦想实现了一样,然而当今的明星面临我们难以想像的压力……
1.It can be learned from the pa ssage that stars today________.
A.are often misunderstood by the public
B.can no longer have their privacy protected
C.spend too much on their public appearance
D.care little about how they have come into fame
答案 B [推理判断题。文章第一段及文章第五段第二句“superstars can't move about without worrying out photographers with modern cameras”知现代明星保护隐私很难,故选B项。]
2.What is the main idea of Paragraph 3?
A.Great heroes of the past were generally admired.
B.The problem faced by celebrities has a long history.
C.Well⊥known actors are usually targets of tabloids.
D.Works of popular writers often have a lot of readers.
答案 B [主旨大意题。第三段首句“The phenomenon of tracking celebrities has been around for ages”以及本文所举事例表明名人们所面临的问题历史悠久。故选B项。]
3.What makes it much harder to be a celebrity today?
A.Availability of modern media.
B.Inadequate social recognition.
C.Lack of favorable chances.
D.Huge population of fans.
答案 A [细节理解题。文章第五段首句提到当今成为一公众人物比过去难了,接下来提到“ photographers with modern cameras”及“the Internet to spread the news in minutes...”知现代媒体的普及使当今成为一名人更难了。故选A项。]
                  

4.What is the author's attitude toward modern celebrity?
A.Sincere. B.Sceptical.
C.Disapproving. D.Sympathet ic.
答案 D [推理判断题。由全文及最后一段可知,作者对现代名人持同情态度。]
Ⅳ.根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。
Are you truly happy?Do you eve r know what it means to be happy and what it takes to achieve happiness?These are important questions for anyone who is seeking happiness to ask themselves.The following are a few tips that I follow to create happiness in my life.
*Make a plan for attaining goals that you believe will make you happy.Your moods will very likely increase if you are going after something you value.
*__1__ It is easy to begin to think negatively when you are surrounded by people who think that way. On the contrary, if you are around people who are happy, their emotional state will be infectious.
*__2__Truly happy people don't allow setbacks to affect their mood because they know that with a little thought they can turn the circumstances back to their favor.
*__3__These few minutes will give you the opportunity to focus on the positive things in your life and will lead you to continuous happiness.
*__4__Whether you treat yourself to lunch, take a long, relaxing bath or simply spend a few extra minutes on your appearance, you will be subconsciously (下意识地) putting yourself in a better mood.
*Finding the humor in situations can also lead to happiness.Find a way to make light of a situation that would otherwise make you happy.
*__5__Being overweight or not eating nutritious foods can have a negative effect on your mood.
A.Everyone has unique requirement for happiness.What makes one person happy may be very different from what makes someone else happy.
B.There are some tips in life that lead to happiness.
C.When something goes wrong, try to figure out a solution instead of being absorbed in self⊥pity.
D.Keeping healthy is another way to achieve happiness.
E.Spend a few minutes each day thinking about t he things that make you happy.
F.Surround yourself with happy people.
G.It's also important to take some time each day to do something nice for yourself.
答案 1.F 2.C 3.E 4.G 5.D
Ⅴ.短文改错
We spend two weeks in London last year.We went there in autumn.We think it is the best season to visit England.The weather is usually good but there aren't too many tourists in October.
We stayed in a small hotel in the West End.It was convenient as we did most of our traveling by foot.We went to look at the places where all tourists see.We saw Buckingham Palace and the National Gallery.
We went to\'shopping in Oxford Street and spent too many money.What we liked most, though, was going to theatre.We don't have the chance to see so wonderful plays at home.A lot of people say English food is very badly.We didn't think so.It's true that most of the restaurants are French or Italian or Chinese, but we had some very good meal.
答案 
We spendspent two weeks in London last year.We went there in autumn.We think it is the best season to visit England.The weather is usually good butand there aren't too many tourists in October.
We stayed in a small hotel in the West End.It was convenient as we did most of our traveling byon foot.We went to look at the places wherewhich/that all tourists see.We saw Buckingham Palace and the National Gallery.
We went to[DD)] shopping in Oxford Street and spent too manymuch money.What w e liked most, though, was going to ∧the theatre.We don't have the chance to see sosuch wonderful plays at home.A lot of people say English food is very badlybad.We didn't think so.It's true that most of the restaurants are French or Italian or Chinese, but we had some very good mealmeals.